Картопля
Картопля - показання та застосування настільки різноманітні, що опису, вистачило б на книгу.
Я ще не раз буду писати пости, про картоплю при лікуванні різних захворювань, адже застосовують квіти, відростки, шкірку, бульбу. Бульбу і варену, і сиру.
Містить лізин, лейцин, крохмаль, калій, цукри, соланін, вітаміни, амінокислоти. У картоплі міститься 32 мікроелементи: калій, кальцій, магній, фосфор та ін.
Застосовують при захворюваннях серця, підвищеному артеріальному тиску, виразці кишечника й шлунку, хворобах печінки, нирок, підшлункової залози, відкладенях солей, геморої, печії, гіркоті в роті й нудоті, набряках. При екземі, шкірних захворюваннях, ранах, червоному вовчку, сонячних опіках, вуграх, каменях в нирках, при застудних захворюваннях, кашлі, ларингіті, трахеїті, алергії, проносах, нестачі калію в організмі.
Звісно це не весь список, але його вже досить для агітації рідних, на посадку.
Ну і протипокази, бо мало хто знає, що картоплю повністю виключають з раціону при захворюваннях кишківника (ентеритах, етероколітах, коліти в стадії загострення). Обмежують вживання при сечокам’яній хворобі, у харчуванні хворих на цукровий діабет, а також при третьому ступені ожиріння.
При виразці:
Не чищену картоплю, порізати на дрібні кубики та відварити, без солі. Відвар злити.
Приймати відвар по 1 склянці 3 рази на день за 30 хв до їжі.
При гіпертонії:
Промити лушпиння від 4-5 картоплин, залити ½ л холодної води, кип’ятити 15 хв, остудити й процідити. Приймати по ½ склянки за 30 хв до їжі. Курс лікування 2 тижні.
Будьте здорові!