Овес
Овес
Неймовірний цілитель, який додає сил, часто рекомендований (разом з медом) виснаженим хворим та при туберкульозі. При проблемах органів травлення, як обволікаючий засіб, знімає запальні процеси шлунку та підшлункової. Допомагає нормалізувати травлення. Володіє потогінними, жарознижувальними, сечогінними властивостями. Застосовують при захворюваннях сечового міхура, цукровому діабеті, бронхіті, при пітливості, виснажені, розумовій перевтомі, неврастенії та безсонні, а ванни застосовують при ревматизмі, запаленнях суглобів, лишаях та екземах та інших захворюваннях шкіри.
При цукровому діабеті 3 ст л суміші (в рівних частинах) подрібнена солома зеленого овесу, листя чорниці, насіння льону, лушпиння квасолі, заливають 3 склянками води, кип’ятити на малому вогні 10 хв, настояти 1 годину, процідити, пити по ¼ склянки 6-8 раз на день.
При бронхітах та задусі, важкості дихання, 1 склянку овесу залити 2 літрами молока і на 1,5-2 години томлять в духовці. П’ють по 1 склянці на ніч.
Будьте здорові.