Кабачок
Кабачок
Дуже корисний овоч, завдяки вмісту легко засвоюваних вуглеводів, аскорбінової кислоти, комплексу вітамінів В1, В2, РР, Е, тиаміну, пектину. А по вмісту каротину навіть може конкурувати з морквою.
Кабачок має специфічні ферменти які сприяють переходу білків в розчинний пектин, що дуже важливо при захворюваннях печінки.
Кабачки сприяють покращенню роботи травлення та виведенню з організму шкідливих речовин, води та солі. Також володіють сильними сечогінними властивостями.
Кабачок корисно вживати при захворюваннях печінки, нирок, серця, подагрі. Він допомагає в боротьбі з ожирінням та запобігає накопиченю холестерину в крові.
Його корисно вживати в печеному, жариному й концервованому вигляді, а також в салатах та сирим. Також готують ікру та в овочевих супах!
Будьте здорові.