Диня
Диня – цінний харчовий, дієтичний та лікувальний продукт!
Вана містить 13-20% цукрів, каротин, вітамін С, В9, Р, фолієву кислоту, азотисті та пектинові речовини, клітковину, жири, мінеральні солі – залізо, калій, натрій.
Диня діє заспокійливо на нервову систему, володіє сечогінними та легкими послаблюючими ефектом. Завдяки вмісту вітамінів та мінералів стимулює процес кровотворення й рекомендована при малокров’ї, серцево-судинних захворюваннях, хворобах печінки та сечового міхура.
Тим хто страждає на стенокардію, артрити, захворюваннями жовчних шляхів корисно влаштовувати два дні на тиждень динну дієту.
При камінцях в нирках рекомендують регулярно вживати диню, так як в ній містяться лужні компоненти які сприяють розчиненню каміння.
Диня – чоловічий лікар. Вона ефективна при різних захворюваннях простати. При аденомі простати – знімає болі, покращує самопочуття. Покращує чоловічу силу. Насіння містить цинк - стимулює вироблення сперми та є сильним афродозіаком.
Завдяки великому вмісту вітамінів і мінералів сприяє красі тіла – робить шкіру гладкою, надає очам й волоссю природній блиск а губам свіжість та насиченість. Диня чудовий косметичний засіб, з неї роблять багато масок, кремів та скрабів.
Маска від пігментних плям ( нанести подрібнену м’якоть дині, тонким шаром на лице, на 10-15 хв, змити, а лице просушити й змазати зволожуючим кремом).
Враховуючи те що диня в основному переварюється в кишечнику то її краще їсти через 2-3 години після їжі та не переїдати, так як це може подразнити кишечник, та привести до розладів в його роботі.
Будьте здорові.