Кавун
Кавун
Багатий на вітаміни В1,В2,РР,С, фолієву кислоту, каротин, мінеральні солі калію, заліза, магнію, кальцію, амінокислоти та каротин. На 80% складається з води та 6-11% цукру.
Володіє сечогінними властивостями та збуджує перистальтику кишечнику, що сприяє виведенню холестерину з організму, та є профілактичним засобом від дисбактеріозу.
Вживати кавуни рекомендують при хронічних захворюваннях сечовивідних шляхів, анемії, цукровому діабеті, атеросклерозі, атонії кишківника, гіпертонії, подагрі, артритах, ожирінні.
Цікавий той факт, що треба з’їсти 1 кг кавуна щоб отримати 1 г заліза. Що робить його неймовірно цінним при різних анеміях, вагітності та кормлінні груддю.
Насіння кавуна вважають сильним протиглисним засобом.
Кавун застосовують в свіжому вигляді, вживаючи 2-2,5 кг в день при ниркокам’яних захворюваннях, циститах, нефритах, також для регуляції кислотно - лужної рівноваги в організмі.
При камінні фосфатного походження в лужному середовищі кавун не рекомендований.
Настій сухих шкірок кавуна: 100 г на 250 мл окропу, вживають охолодженим, по пів склянки 4-6 раз на день. При гострих запальних процесах кишківника.
Будьте здорові!