Абрикос
Абрикос
Лікувальна цінність плодів абрикоса зумовлена великим вмістом в них вітамінів, мінералів, цукрів (27% сахарози), органічних кислот (яблучна, лимонна, саліцилова, винна), пектину, бета-каротину, аскорбінової кислоти, тіаміну, рибофлавіну, флавоноїдів, калію, заліза і навіть срібла.
Так 100 г абрикосів впливають на процес кровотворення так само, як 40 мг заліза, або 250 г свіжої печінки.
Свіжі абрикоси корисно приймати при вагітності, анемії, захворюваннях шкіри, слизової оболонки ротової порожнини, при трофічних виразках гомілки, при серцево-судинних захворюваннях, що супроводжуються набряками.
Корисно практикувати один раз на тиждень розвантажувальний день (протягом дня за 4 прийоми рівними порціями з’їдати 300г намоченої кураги і запивати 0,5 л абрикосового соку з м’якушем.
При сонячних опіках лиця використовують маски з свіжого абрикосового соку.
Хворим на діабет та ожиріння варто обмежити вживання свіжих та сушених абрикос.
Також варто пам’ятати що недоцільно призначати абрикоси для лікування і профілактики авітамінозу, хворим на печінку та хворим з зниженою функцією щитовидної залози, оскільки в цих випадках каротин не засвоюється.
Також пам’ятайте, що самолікування шкідливе навіть дуже безпечними продуктами.
Будьте здорові.