Інжир
Інжир
Чемпіон серед фруктів по вмісту кальцію.
Багатий на вітаміни В5, В6, С, бета-каротин, біотин, фолієву кислоту, залізо, цинк, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, фосфор, клітковину, вуглеводи, фермент – фіцин, фурокомарини, рутин.
Інжир сприяє зміцненню кісток, так як є одним з найкращих джерел кальцію, який нам так потрібен особливо в дитинстві та старості. Крім того в інжирі набагато більше харчових волокон чим в інших сушених або свіжих фруктах, і завдяки цьому швидше з’являється відчуття ситості та підтримується рівновага цукру крові. Також має легкий послаблюючий ефект, що корисно людям, страждаючим закрепами.
При бронхіті, трахеїті:
4 ягоди інжиру на 1 склянку кип’яченого молока (залити з вечора) настояти та вживати. Пом’якшує кашель
Будьте здорові.