Баклажан
Баклажан
Сьогодні баклажан користується не аби якою популярністю серед дієтологів. Адже має дуже широкий асортимент мінеральних речовин, серед яких дуже важливі для нас солі калію, магнію та марганцю. Як відомо калій необхідний для роботи серця, а також сприяє виведенню солей сечової кислоти. Ось чому цей овоч варто включати в раціон людей похилого віку, а також тих хто страждає серцево-судинними захворюваннями, набряками, зв’язаними з серцем. Також баклажан багатий на натрій, кальцій, фосфор, каротин, вітаміни Р,К,В1,В2,РР,С, пектинові речовини, жири, білки та вуглеводи.
Особливо важливою особливістю баклажану, дякуючи своєму хімічному складу, є підтримка кислотно-лужного балансу в організмі на оптимальному рівні.
Баклажанна дієта активує мінеральний обмін. Саме тому наприклад при подагрі, він сприяє полегшенню стану. А ніжна клітковина стимулює роботу кишківника, запобігаючи гнилісним процесам. Тому його ще називають овочем довголіття. Він допомагає в боротьбі з атеросклерозом, так як є ворогом холестерину. Також буде корисно включати баклажан в свій раціон, тим хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом, печінкою та нирками. Баклажан виводить лишню воду, тому його рекомендовано їсти повним людям, схильним до набряків. Ще він чудовий в зовнішньому застосуванні. При деяких шкірних захворюваннях, наприклад, гнійничкових висипаннях, використовують сік баклажану, 2-3 рази на день змазуючи рани.
Будьте здорові.