Капуста
Про капусту звісно, відомо всім і все, та я сьогодні розповім про те ,що мало хто знає. Традиційна медицина єксперементально довела лікувальні властивості капусти. Досліди показали, що свіжий сік капусти пришвидшує загоювання ран і досить швидко (25-30днів) виліковує виразкову хворобу шлунка та дванадцятиперстної кишки. І це завдяки дуже рідкісному і неймовірно цінному вітаміну U, який також допомагає при атеросклерозі та шкірних захворюванях. Безцінна капуста як продукт харчування так як в ній багато вітамінів (В1,В2,В6,С,РР,К,У) кислот та полівітамін А, мінеральні речовини та ферменти.
Свіжа капуста та її сік, корисні при захворюваннях дихальних шляхів, селезінки, печінки, допомагають при геморої, безсонні, екземі, діатезі та мають протицингові властивості. В народній медицині свіжий сік капусти з цукром застосовують при катарах верхніх дихальних шляхів, бронхітах (мають відхаркувальну дію) крім того чудовий антисептик та протизапальний засіб.
При хронічному гастриті з пониженою кислотністю шлункового соку:
Сік капусти приймати по 1/2 стакана, та збільшити дозу до 1 стакана, 3 раза в день до їжі в теплому виді на протязі 3-4 тижнів
При болях в суглобах:
На шматок шерстяної тканини вижати сік і прикласти цю тканину до хворого місця, закріпивши бінтом. Через деякий час відчуєте тепло і біль зникне.