Виноградна лоза та лист
Виноградна лоза та листя.
Багато було сказано про користь винограду, соку та вина. Та не можна не розповісти про неймовірні властивості листя та лози.
Вони використовується в народній медицині багатьох країн світу, так як мають сильні в’яжучі та протизапальні дії.
Відвари з висушеного листя чудово допомагають при ларингіті, фарингіті та ангіні.
Їх приймають у вигляді настою при діареї, рясних менструальних кровотечах і маткових кровотечах, та багатьох захворювань жіночої статевої системи, як засіб для полоскання при виразках у роті.
Допомагають при варикозному розширенні вен, геморої та ламкості капілярів.
Виноградна лоза та листя містять флавоноїди, дубильні речовини, каротини, холін і цукри, флавонові глікозиди, антоціани (в червоному листі і червоному винограді), вітаміни, мінеральні речовини.
Багатий лист винограду на залізо, цинк, фосфор, натрій, мідь, марганець. Тому і так багато кулінарних рецептів з його використанням. Адже вживання підвищує імунітет, покращує травлення та вповільнює старіння.
Сік з гілок використовують для промивання очей, виведення бородавок та лікування багатьох проблем шкіри, лишаїв та екземи.
Сік з листя допоможе при дизентерії, кровотечах та рвоті і навіть при кровохарканні.
Звісно має виноградний лист і протипокази , та не принесе він користі людям хворим на цукровий діабет, з виразками шлунку та ожирінні.
Рецепт:
Для лікування хвороб ясен використовують кору виноградної лози, змішану з медом. Кору товчуть в ступці до стані борошна, просівають через сито і змішують з медом 1: 1. Ліками змащують ясна 6-8 разів на день.
Будьте здорові! Все буде Україна!