Перець чилі
Перець чилі
В нетрадиційній медицині є потужним стимулятором зігрівання. Він впливає на кровообіг і травлення та має широкий спектр використання, від артриту, ознобу до кольок та діареї.
Застосовують як тонізуючий засіб, знеболювальний, посилює приплив крові до шкіри, збільшує потовиділення, антисептик, знімає мязові спазми. Великі клінічні дослідження показали, що капсаїцин (сполука в чилі) головним чином відповідальна за його гострий смак, має сильну місцеву знеболювальну дію при невралгіях. При нанесені на шкіру капсаїцин знижує чутливість нервових закінчень і діє як проти подразник, також при артритах і головних болях.
Чилі володіє сильною протимікробною дією. Додавання його в їжу зменшує можливість розвитку шлункової або кишкової інфекції. Та лікує гастроентерит та дизентерію.
Рецепт
В 500 мл олії соняшникової додайте 100г подрібненого перцю Чилі та прокип’ятіть на малому вогні, 2 години (краще на водяній бані), процідити і дати вистигнути. І використовувати для втирань в ревматичні кінцівки. При артриті та для покращення місцевого кровообігу та розслаблення м’язів.
Будьте здорові! Все буде Україна!