Горобина
Осіння пора- це час коли природа дарує нам свої багатства. Одним з цих багатств є горобина. Вересень - листопад це час збирати ці чарівні плоди.
Ці плоди містять цукри, яблучну, лимонну, винну й бурштинову кислоти , дубильні і пектинові речовини, сорбіт і сорбозу, амінокислоти, ефірні олії, солі калію, кальцію, магнію, натрію. Вітаміни P, B, E , аскорбінову кислоту.
Плоди горобини використовують при поносі, гастриті, ревматизмі і як багатовітамінний засіб при захворюванні нирок, сечового міхура, ниркової коліки та при порушеннях сольового обміну.
І як завжди хочу поділитися деякими рецептами. Але не забувайте , що самолікування може бути небезпечним і перед вживанням рекомендована консультація лікаря . І важливо завжди дотримуватися схем лікування.
Полівітамінний чай при авітомінозі :
1. 1/2 ст. л. плодів горобини
2. 1/2 ст. л. плодів шипшини
На 4 склянки кип'ятку, кип'ятити 10 хвилин і настоювати добу в теплому місці, добавити за смаком мед або цукор.
Приймати по 1/2 склянки 3-4 рази в день.
Рецепт при гастриті, атеросклерозі, цукровому діабеті, гіповітамінозі і авітомінозі:
1. 50 гр ягід подрібнити в ступці, залити 1 склянкою кип'ятку, настоювати 2 години. Приймати на протязі дня.