Хром
Сьогодні розповім про ХРОМ, який впливає на засвоєння цукру та його рівня в крові.
Цей неймовірно важливий мікроелемент впливає на вуглеводний та мінеральний обмін. В харчових продуктах хром присутній в мінімальних кількостях, тому його передозування боятись не варто.
Введення інсуліну спричиняє надмірне виведення хрому з організму, тому його нестача часто зустрічається у хворих цукровим діабетом (на інсуліні)
Не збалансоване та не дуже різноманітне харчування призводить до нестачі в організмі цього мікроелемента, що може значно знизити гостроту зору.
Основні постачальники хрому: говяжа печінка, зернові та квасолеві культури, м'ясо, птиця, помідори, морква, салат, зелена цибуля.
Будьте здорові