Топінамбур
Топінамбур або поговоримо про смачненьке для тих кому солодкого вже не можна. Він містить білки, цукри, різні амінокислоти, а також вуглеводи, основним з яких є ІНУЛІН, який в організмі людини розкладається до фруктози, і є так необхідним для людей з цукровим діабетом! При систематичному вживанні топінамбуру спостерігається не тільки зниження рівня цукру, а також покращується зір. Для здорових людей топінамбур чудова профілактика яка знижує вірогідність захворіти на діабет. Також він багатий на вітаміни групи В, аскорбінову кислоту, мінеральні з’єднання. Використовують при цукровому діабеті, панкреатиті, виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки, сечокам’яній хворобі, гіпертонії, ожирінні, поліартриті. Використовують також для відновлення після отруєння важкими металами та радіонуклідами. При дисбактеріозі, хронічних закрепах, для нормалізації роботи серцево-судинної системи. Відвар з листків використовують при поліартриті та остеохондрозі для ван та компресів.
Тому рекомендую навчитись готувати і регулярно вживати адже користь неймовірно велика!
Відвар: 1 ст л подрібненого стебла топінамбуру на 2 л води, варять 10 хв, охолоджують до +40 С та парять ноги при остеохондрозі, поліартриті, при шпорах на п’ятках.
Рекомендовано вживати в салатах свіжі листки топінамбуру при хворобах печінки.
Будьте здорові!