Йод
ЙОД
Хочу нагадати про дуже важливий мікроелемент, нестача якого дуже впливає на стан нашого організму, і може бути причиною багатьох хвороб.
Біологічна роль цього мікроелемента зв’язана с його участю в утворенні тироксину – гормону щитовидної залози. Так як саме тироксин контролює стан енергетичного обміну, впливає на психічний та фізичний розвиток, буре участь в регуляції функціонального стану центральної нервової системи, впливає на дозрівання тканин. Також є важливим, вплив йоду, на зниження рівня холестерину в крові.
Добова необхідна кількість йоду складає 0,1-0,2 мг.
Основні постачальники йоду: морські водорості, морська риба (особливо тріска), м'ясо, яйця, молоко, буряк, салат, морква, картопля, капуста, огірки, яблука, виноград, сливи.
Нестача цього мікроелемента в організмі може привести до хронічного кон’юнктивіту, амбліопії та іншим серйозним порушенням. Йод вважається найефективнішим засобом для профілактики атеросклерозу!
Будьте здорові!