журавлина
Хочу продовжити розповідати про чарівні червоні ягідки. І сьогодні нашою зіркою стане журавлина. Чому я обрав саме її?. Тому що час її збирання припадає на вересень- жовтень, а взагалі найкраще її збирати з першим приморозком . Тому кожен з Вас може встигнути зібрати її в цьому році. Але робити треба це обережно , щоб не пошкодити ягідки. Потім зберігати свіжі плоди при температурі 0 градусів.
Головна цінність цієї ягоди полягає в вітаміні С, а також вона містить мідь, марганець, залізо, дубильні речовини.
Журавлина покращує зір, лікує головні болі, атеросклероз, простудні захворювання, коньюктевіт, абсцес та багато іншого.
Але будьте уважні, журавлина протипоказана при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки в стадії загострення. В будь-якому випадку не забувайте звертатися за консультацієї до лікаря перед вживанням.
Хочу з Вами поділитися дуже дієвим рецептом який має оздоровчий ефект, покращує мозкову діяльність і знімає втому:
2 ст.л ягід залити 2 склянками гарячої води і кип'ятити протягом 10 хвилин на маленькому вогні. Потім охолодити, процідити і приймати по 1/2 склянці 2 рази на день.