Огірок
Огірок!
Так, сьогодні будем лікуватись корисно та смачно, адже мова буде йти про овоч, який несе не тільки харчову а й дієтичну та лікувальну цінність. Калорійність його не велика. Свіжі огірки містять 90-95% води. Але це не все, багатий він на органічні кислоти, ефірні масла, що впливає на фізіологію травлення. Містить аскорбінову кислоту, каротин, рибофлабін, тиамін, ферменти, мінеральні солі фосфору, кальцію та заліза. Вітаміни В1,В2,В3,В9, РР, С, та неймовірну кількість мікроелементів (магній, залізо, сірка, натрій, кремній). Дякуючи великому вмісту калію покращує водяний обмін в організмі, та володіє сечогінними властивостями, позитивно впливає на стан серцевих судин та нормалізує кров’яний тиск. Огірок корисний при падагрі, при хворобах нирок та печінки, знижує кислотність шлункового соку. Під впливом огірка, інші продукти краще перетравлюються. Підсилює виділення жовчі, покращує моторику шкт. Також впливає на стан нігтів, зубів та волосся.
А наявність в ньому йоду, нормалізує роботу щитовидної залози! Також рекомендовано вживати при водянці, закрепах та набряках серцевого походження. Рекомендовано вживати з цукром або медом при туберкульозі легень, катарі верхніх дихальних шляхів та кашлі. Як заспокійливе та обезболююче при шлункових та кишкових колітах. Вживання огірків корисне для схуднення бо не дає перетворитись вуглеводам в жири, й корисно робити «огіркові» дні. Тепличні огірки в порівнянні з домашніми містять меньше вітамінів але більше калію, що добре для судин.
Більше цікавої інформації можна знайти на сайті www.fitoterra.com.ua
Будьте здорові!