Холестерин
Холестерин.
Ми звикли чути, що від нього потрібно позбуватись любими методами. Я сьогодні розповім про холестерин цікаві факти. Холестерин це – речовина з групи стеринів, біохімічний попередник статевих гормонів, кортикостероїдів, жовчних кислот. В значній кількості міститься в нервовій та жировій тканині, печінці. Надлишок холестерину в організмі людини приводить до утворення жовчних каменів та відкладенню його на стінках судин, порушенню обміну речовин. В середньому холестерин в районі 200мг/дл крові. При підвищені цих показників є ризик інфаркту, а якщо ж загальний холестерин нижче 150, то виникає ризик смерті від раку печінки, легеневих хвороб та інсульту. Бажано триматись в показниках 170-190. Розрізняють «поганий і хороший» холестерин. Поганий зв’язаний з ліпопротеінами низької щільності (ЛНЩ). Приблизно у 35 % людей рівень холестерину достатньо високий щоб побоюватися інфаркту міокарду. Фрукти, овочі, цільне зерно, бобові чудово знижують рівень холестерину.
Гінкго білоба. Відвар сухих листків (15г сировини на 200мл води, кип’ятити 3 хв. настояти 10 хв) пити тричі на день по 1/3 склянки при склерозі судин мозку у людей похилого віку, венозній недостатності ніг, варикозному розширенню вен. Випивайте з склянки чаю з гінго білоба щодня. Це допоможе вберегти стінки артерій від запалення та утворенню шкідливого окисленого холестерину.
Грейпфрут – має антисклеротичні та тонізуючі властивості, пектин, який міститься в мілких волокнистих перетинках дольок грейпфрута, може знижувати вміст холестерину в крові та відкривати закорковані артерії.
Будьте здорові!