Ячмінь
Ячмінь звичайний.
Багатий на вітаміни В, D, Е, каротин, ферменти, зольні речовини, клітковину, білки, жири та вуглеводи. Відвар зернівок та настій ячмінного солоду має пом’якшувальні, обволікаючі, й протизапальні властивості й показані при запальних процесах шлунково-кишкового тракту. Та цікавим буде те, що каші, супи корисно вживати людям з надмірною вагою. Адже саме порушення роботи ШКТ і є частою причиною надмірної ваги. Завдяки обволікаючим властивостям допомагає при сильному кашлі. Настій ячмінного солоду вживають як кровоочисний засіб при висипах на шкірі, псоріазі, екземі, фурункульозі. Ванни з ячмінного солоду ефективні при обширних запаленнях шкіри. Щоб отримати ячмінний солод, зерно пророщують, сушать, розмелюють на борошно.
Внутрішньо
20г зерна настоюють 5 годин в склянці холодної води, варять 10 хв, проціджують. Вживають по 1 ст л 4-6 разів на день. (Запальні процеси ШКТ, кашлі, як кровоочисне)
Зовнішньо
1,5 кг ячмінного солоду замивають 3 л окропу, настоюють 30 хв, проціджують і одержаний настій додають до повної ванни (для дитячої ванни беруть 0,5 кг солоду ячмінного) при запальних ураженнях шкіри, псоріазі ,екземі та інших
Будьте здорові!