• Fitoterra - фітотерапія та біоенергетика
  • Fitoterra - фітотерапія та біоенергетика
  • Fitoterra - фітотерапія та біоенергетика

Салат

Переглядів: 13
01.04.2021 21:12:07

Салат – відомо всім, що він корисний, й широко використовується в дієтології. Та я розповім про його лікувальні властивості. Перш за все салат це вітаміни С,А,В1,В2,Е,Р,РР,К, та солі калію, кальцію, заліза, натрію, фосфору, також цукор, сирий жир, білок, лимонна та щавлева кислота. Міститься велика кількість мікроелементів – залізо, мідь, цинк, молібден, титан, бор, йод.

Завдяки вмісту фолієвої кислоти – запобігає анемії. Глікозиди, аспаргін, лактуцин й глюксциамін забезпечують заспокійливу дію на нервову систему організму. Мінеральні солі регулюють діяльність нирок, печінки, підшлункової залози, кровоносної системи. А завдяки цитрину – попереджує появу ламкості стінок судин.

Щоденне вживання салату сприяє покращенню обміну речовин, покращує склад крові, нормалізує роботу кишківника, заспокоює нервову систему, сприяє виведенню холестерину та створенню антисклеротичної речовини – холіна, запобігаючи атеросклерозу, знижує кров’яний тиск та позитивно діє при діабеті.

Свіжий сік салату приймають при хронічному гастриті, виразковій хворобі, а разом з соком моркви та буряка при – поліомеоліті , атеросклерозі.

Салат можна варити, тушити, солити, жарити та в сирому вигляді засвоюється все ж більше корисних речовин. Хімічний склад всіх салатів (видів досить багато) мало чим відрізняється один від одного. Вони – цінне та не замінне джерело вітамінів, органічних кислот, мінеральних солей, ферментів, що поліпшують травлення.

Будьте здорові!

Viber
Instagram
Facebook
YouTube
Copyright © fitoterra.com.ua
Розробка сайту - FOBS