Диспепсія -порушення травлення
Сьогодні хочу приділити увагу шлунку та травленню.
Диспепсія – порушення травлення яке проявляється печією, відрижкою, важкістю в шлунку, здуттям живота, подібними на перейми болями, діареєю. Причиною виникнення симптомів є швидка їжа, переїдання, деякі продукти або їх послідовність, стреси.
Яблука, капуста, морква, оливкова олія холодного віджиму, яйця, та петрушка володіють антацидними властивостями – нейтралізують соляну кислоту шлункового соку (наприклад при виразковій хворобі шлунку та дванадцятипалої кишки) та завдяки обволікаючим властивостям, безумовно чудово підходять для лікування диспепсії.
Кріп пахучий. Містить ферменти які сприяють травленню.
Ромашка лікарська. Відвар суцвіть (2 ст л сировини на склянку води) пити по 1/3 склянки тричі на день перед їжою.
Будьте здорові!